I dag är det ”Thanksgiving” det firar vi med middag, bio och övernattning klass 7!

I dag, torsdag 24/11-2011, firas det Thanksgiving i USA. Det är en högtid som tog sin början 1620 då puritanska pilgrimer av religiösa skäl utvandrade till Nederländerna för att sedan med skeppet Mayflower segla vidare mot USA. Den första vinterni USA var tuff då de ej hade fått en tillräckligt bra skörd för att kunna överleva vintern. Pilgrimerna fick hjälp att överleva den första vintern av ursprungsbefolkningen i USA, Native Americans,  som även benämns som indianer. Efter att med gemensamma krafter ha överlevt den första tuffa vintern så kom en vår som bjöd på en bra skörd och när nästa höst knackade på dörren i november månad så bestämde sig pilgrimerna att tacka indianerna för att de hjälpt dem genom den hårda vintern. Man lagade en stor festmåltid med bland annat innehållande vilda ankor och gäss för att tacka för hjälpen, en tacksägelsefest, och detta var den första ”Thanksgiving dinner”.

Idag firas Thanksgiving i USA och det är en högtid där familjerna samlas och äter Thanksgiving dinner bland annat bestående av klakon, sötpotatis, majskolvar, sås gjord på tranbär, pumpapaj mm. Man visar sin tacksamhet över sin familj, vänner och gemenskap och allt annat i livet som vi har att vara tacksamma för. Det är en av de största högtiderna i USA och folk flyger, åker buss, tåg eller bila för att träffa sina nära och kära och fira tillsammans.

Idag ska vi fira klass 7, det blir ingen kalkon men det blir middag och bio och sen övernattning i på skolan. Jag ser fram emot kvällen tillsammans med er!

/ Tessan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: