Onsdag = Odens dag…vi kanske skulle behöva en korp eller två…eller en Iphone 4.

Några rader nu när vi närmar oss mitten av vecka 13. Det är onsdag och solen strålar från en klarblå himmel. När jag började jobba som lärare var det en  kollega till mig som jobbat i mååååånga år som klargjorde för mig som ”lärarblåbär” att tiden fram till påsk, det är då det gäller, efter påsk hinner man ingenting. Jag förstod inte riktigt vad hon menade då jag tyckte att det var många veckor kvar fram till sommaren. Men så, efter min första termin som lärare insåg jag att hon hade helt rätt, tiden springer iväg i samma takt och med samma kraft som vår kraftiga längtan efter sol, värme och sommar.Då slog det mig att just nu, mitt i perioden av era omdömen och utvecklingssamtal skulle vi alla kanske behöva en häst och två korpar…

I skrivandets stund är det onsdag vilket i den fornnordiska mytologin var Odens dag. Oden var en allfader i den fornnordiska mytologin och hade till sin hjälp Sleipner, sin häst med åtta ben samt korparna Hugin som betyder ”tanken” och Munin som betyder ”minne”. Han var mycket vis och sin stora visdom hade han fått i utbyte mot ett av sina ögon som han offrat i mimers brunn. Tur att vi är tillräckligt visa för att kunna ta kloka beslut i vardagen, således kan vi behålla båda våra ögon …i alla fall fram till påsk. Dock kan känslan infinna sig av att en häst med åtta ben som kan fixa saker åt en vore ett riktigt kap, så även en tanke och ett minne i extern fysisk form av två korpar då det rullar på med läxor, prov, fritidsaktiviteter mm, mm…

Nu finns det ju så vitt jag vet inte några hästar med åtta ben och så inte heller korpar som kan ansvara och strukturera upp i våra tankar och vårt minne, dock kanske vi kan slå ihop dessa två sistnämnda och konstatera att dessa kan ersättas av vår tids Hugin och Munin likt ett Kinderägg, nämligen Iphone 4. Vad gjorde vi BI (before Iphone 4)?!?

Men hästen då, den som skulle kunna ”skjutsa” oss till skola, träning och alla ställen vi behöver vara på dagligen…nej det närmaste jag kan komma är att vi får helt enkelt använda våra egna apostlahästar för att ta oss från A till B. Något som kanske dock är nödvändigt då dagarna tillbringas ganska så stillasittande.

Så alla fantastiska elever och föräldrar,ta med er Hugin och Munin dvs. samla ihop tanken och minnet, använd apostlahästarna (benen) ni blivit utrustad med och kom till IUP – samtal med mig under V.14 och 15. Jag väntar med just mina två korpar redo att hjälpa er att utvecklas!

Terése

 

Annonser

3 responses to “Onsdag = Odens dag…vi kanske skulle behöva en korp eller två…eller en Iphone 4.

 • Linda

  Många kloka ord Fröken Johansson! =)

  Jag hoppas att du vinner ”tävlingen”! 😉
  Det viktigaste är ju faktiskt att vinna!!!!

 • sandbergskaskolanerika

  Det kommer bli en svår match detta. Intressant läsning bjuder du på idag : ) så jag bjuder dig på ett par klick under min researchrunda. Tack och lov är Oden inte ute och far idag. Härligt med sol! Smartphones gillas, möjliggör bloggande i solen så här sista dagarna på föräldraledigheten.
  På fredag startar min blogg: http://sandbergskaskolanerika.wordpress.com/
  Välkommen in!

 • rektorsandberg

  Underhållande läsning bjuder du allt på! Roligt! 🙂
  Före iPhone 4???? Jodå iPhone 3 och den funkar fortfarande fin fint 😉

  Håller med dig Erika de digitala verktygen ger oss möjligheter utöver de vanliga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: